Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πώς φτάσαμε εδώ;


Σάββατο 24.11.2012 / Ώρα 12:00
ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Το Μ.Π.Σ. «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ«Το πολιτικό σύστημα στην  Ελλάδα. Πώς φτάσαμε εδώ;»


«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πώς φτάσαμε εδώ;»


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Μ.Π.Σ) «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με τον ΙΑΝΟ, τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και τον όμιλο ΣΚΑΪ, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πώς φτάσαμε εδώ;». Από το Λαϊκό Κόμμα και τους Φιλελευθέρους μέχρι τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ο ρόλος της Αριστεράς.

Ομιλητές: Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, Εκλογολόγος, Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Λευτέρης Κουσούλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Αλέκος Παπαδόπουλος, Πολιτικός. Συμμετέχει και συντονίζει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

Η ημερίδα θα εστιάσει στην αναδιάρθρωση του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα με την ανάλυση να ξεκινά από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, το Κόμμα Εθνικοφρόνων/Λαϊκό Κόμμα, το ΣΕΚΕ/ΚΚΕ (1910-1915-1918), την ΕΠΕΚ, τον Ελληνικό Συναγερμό, την ΕΔΑ (1950-1951-1951), την ΕΡΕ, την Ένωση Κέντρου (1956-1961), τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (1974) μέχρι και σήμερα.

Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOSRADIO.GR και θα είναι live στο elluminate της πλατφόρμας του ΑΠΚΥ, όπου οι φοιτητές του Μ.Π.Σ. μπορούν να συμμετέχουν.
Τέλος, η ημερίδα θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-class του Προγράμματος.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου